Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Met een knipoog naar het recept Oops I dropped the lemon tart heb ik dit heerlijke en frisse nagerecht gemaakt.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
Meringue
- 1 eiwit
- 40 gr kristalsuiker
- 1 tl citroenrasp
Yoghurtgranité
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el lemoncurd
Erbij
- 4 el lemoncurd
- rood fruit
- takjes munt
Meringue: verwarm de oven voor op 120˚C. Leg een bakvel op de bakplaat.
Klop het eiwit stijf met een mixer, voeg dan beetje voor beetje de kristalsuiker toe en klop net zo lang tot de suiker is opgelost en je een glanzend mengsel hebt.
Meng voorzichtig de citroenrasp erdoor en stort het op de bakplaat. Strijk het glad met een spatel en schuif de bakplaat (onder) in de oven.
Bak het een uur in de oven, zet de oven uit en laat het een nacht staan in de oven met de ovendeur op een kier.
Yoghurtgranité: Roer yoghurt, vanillesuiker en lemoncurd door elkaar. Schenk in een diepvriesbestendig bakje, sluit dit goed af en laat minimaal 4 uur bevriezen.
Haal de granité 5 minuten voor het serveren uit de diepvries.
Rasp op een blokrasp het stuk ijs tot granité.
Lepel de granité op een hoopje op de borden. Breek de meringue in stukken en verdeel dit over de borden. Schep de lemoncurd uit de pot en lepel dit op het bord.
Garneer het met vers rood fruit en een takje munt.