Notenrepen met honing en kokos. Dit moet je eens maken, zelfgemaakte notenrepen zijn zo lekker. Je bepaalt zelf welke noten je gebruikt. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
- 175 gr (biologische) honing
- 180 gr paranoten
- 80 gr pistachenoten
- 50 gr sesamzaadjes
- 40 gr kokosvlokken
- 1 el sinaasappelrasp
- 1 tl oranjebloesemwater
- 1 tl kardamompoeder
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Verwarm de honing in een pannetje (niet laten koken!).
Hak de paranoten en pistachenoten grof en doe ze in een kom.
Meng de gehakte noten met de sesamzaadjes, kokosvlokken, sinaasappelrasp, oranjebloesemwater en kardamompoeder goed door elkaar.
Schenk de honing erbij en meng dit er goed doorheen. Schep het notenmengsel dan in het cakeblik en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet het blik in de oven en bak ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en druk met mengsel nog een keer plat met een lepel. Laat volledig afkoelen.
Zet het blik dan minimaal een uur in de koelkast voordat je het eruit haalt en in repen snijdt.