Noedelsoep met kip en kurkuma. Kurkuma, gember, chilipeper en bouillon, deze kippensoep is precies wat de dokter heeft voorgeschreven.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 45 minuten min
Totale tijd 2 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Soepen
Keuken Aziatisch
- 3 ltr kippenbouillon*
- 1 kip (1,5 kg)
- 2 stengels citroengras
- 1 rode peper
- 5 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 cm verse kurkuma
- 2 tl korianderzaad
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 200 gr noedels
- 2 el vissaus
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
- 6 el gebakken uitjes
Dep de kip droog. Snijd het witte gedeelte van de citroengrasstengels in dunne plakjes.
Schenk de bouillon in een zeer grote pan, voeg de kip en het citroengras toe en breng het aan de kook. Verlaag het vuur dan naar medium, laat 15 minuten sudderen.
Zet het vuur dan uit, doe een deksel op de pan en laat de kip in de bouillon verder garen tot de kip gaar is (ongeveer 1½ uur).
Haal de kip uit de bouillon en scheur het vlees in hapklare stukken als het is afgekoeld. Zeef de bouillon, doe het terug in de pan met het kippenvlees en breng het op smaak.
Snijd de rode peper en sjalotten in stukken. Hak de knoflook, gember en de kurkuma fijn of rasp deze.
Rooster de hele kruiden droog in dezelfde pan tot ze geurig zijn (10-20 seconden), maal ze fijn met een vijzel en stamper. Voeg dan rode peper, sjalotten, knoflook, gember, kurkuma en een snufje zout toe en stamp ze tot een gladde pasta.
Doe de noedels in een grote hittebestendige kom. Giet er kokend water bij en laat staan tot ze al dente zijn (2-4 minuten). Giet af en knip ze dan met een schaar in serveerkommen.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg sjalottenpasta toe en roer continu tot het geurig is (1-2 minuten). Voeg dit toe aan kippenbouillon.
Breng aan de kook, breng op smaak met vissaus en limoensap en giet in kommen over vermicelli-noedels. Bestrooi met de gebakken uitjes en korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes.