Ga terug
+ personen
Noedels met savooie spitskool. Als je een fan bent van kool, moet je deze heerlijke roergebakken kool met miso eens proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr noedels*
  • ½ savooie spitskool
  • 3 lente-uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 el rode miso
  • 2 el limoensap
  • 2 el Furikake

Instructies
 

  • Kool: snijd de kool in dunne repen en de lente-uien in dunne ringen. Snijd de knoflook in dunne plakken.
  • Bak in een grote bakpan met een scheut olie de knoflook en miso op middelhoog vuur.
  • Voeg de savooiekool en lente-uien toe en roerbak dit tot de kool zacht is.
  • Kook ondertussen in een pan met zout de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Giet dan af en meng dit door de gebakken kool.
  • Haal van het vuur, druppel er limoensap over en strooi er Furikake over.
  • Schep het in twee kommen en serveer het warm.