Noedels met miso garnalen en tomaten. Houd jij ook zo van een heerlijk ander, snel doordeweeks diner? Dan zijn deze noedels echt iets voor jou.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Japans
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el limoensap
- 2 el miso
- 1 el knoflook chilisaus
- 1 el honing
- 300 gr tomaatjes
- 200 gr rauwe garnalen
- 200 gr soba noedels
- 2 lente-uitjes
- 1 el sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 210°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom limoensap, miso, knoflook chilisaus en honing.
Meng de tomaten op de bakplaat met 3 eetlepels miso-dressing. Schuif dit in de hete oven en rooster ze gedurende 20-30 minuten tot de tomaten geroosterd en zacht zijn.
Meng in dezelfde kom de garnalen in 3 eetlepels miso-dressing en leg ze de laatste 5 minuten op de bakplaat bij de tomaatjes. Of bak ze apart in een bakpan.
Kook de soba in kokend water al dente in ongeveer 4 minuten (of check de kooktijd op de verpakking).
Giet de noedels af en doe ze in een kom en meng ze met de geroosterde tomaten en garnalen en de helft van de resterende dressing.
Serveer de noedels in een diep bord en garneer met in dunne ringen gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes. Serveer met de resterende dressing er apart bij.