Noedels met garnalen en ananas. Een lekker en snel te maken roerbakgerecht met garnalen en ananas. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag?
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Aziatisch
- 225 gr rijstnoedels
- 500 gr rauwe garnalen
- 1 el chili knoflooksaus*
- 2 el sojasaus
- 1 el verse gember
- 200 gr verse ananas
- 1 rode ui
- Zonnebloemolie
- 2 lenteuien
- 2 el sesamzaadjes
- 1 limoen
Marineer de garnalen in de chili garlic saus, sojasaus en geraspte gember.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken.
Snijd de ananas in kleine blokjes en de rode ui en lenteui in dunne ringen.
Zet een wok met een scheut olie op hoog vuur en roerbak hierin de garnalen tot ze mooi roze zijn. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord.
Roerbak in dezelfde wok de ananasblokjes en rode ui in een paar minuten.
Voeg dan de garnalen en de gekookte noedels toe en meng dit erdoor.
Verdeel de noedels over de borden of kommen en lepel de garnalen en ananas erop.
Serveer met lenteui, sesamzaadjes en een partje limoen.