Nicoise pastasalade met tonijn. Dit is een heerlijke salade voor een warme zomerse dag. Bereid het 's morgens en geniet er 's avonds van.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Salades
Keuken Frans
- 300 gr penne
- 200 gr haricots verts
- 4 eieren
- 100 gr tomaten
- 1 rode ui
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 2 tl kappertjes
- 1 zakje rucola
- 4 takken basilicum
- zout
Dressing
- 1/2 citroen, rasp en sap
- scheut goede olijfolie
- 1/2 teentje knoflook, geraspt
- 4 ansjovisfilets
- peper en zout
Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de boontjes schoon, snijd ze doormidden en kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
Kook de eieren in 5 minuten. Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes.
Spoel de tomaten af en snijd ze in stukken. Snijd de rode ui in dunne ringen.
Verspreid de rucola op een grote schaal of bord. Verdeel de pasta, boontjes, tomaat, rode ui, lepeltjes tonijn en olijven hierover. Bestrooi met de kappertjes.
Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en leg die op de salade.
Giet de dressing erover.
Bon appétit!