Ga terug
+ servings
Nectarine en Amaretto crumble. Nectarines en Amaretto gaan zo goed samen en daarom is dit zo'n heerlijk Italiaans nagerecht geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Engels, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 rijpe nectarines
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheut Amaretto
  • 75 gr Amaretti koekjes
  • 50 gr bakmeel
  • 50 gr rietsuiker
  • 50 gr roomboter
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 50 ml Amaretto

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Spoel de nectarines schoon, dep ze droog en verwijder de pit. Snijd de ze in kleine stukjes..
  • Bak de nectarines met een klontje boter in een (bak)pan tot ze zachter geworden zijn.
  • Giet er een scheut Amaretto bij en laat dit inkoken. Lepel de nectarines in ramaquins en zet ze op een ovenplaat.
  • Hak de Amaretti koekjes fijn en meng dit samen met bakmeel, suiker en boter door elkaar. Het moet wel een kruimelig deeg worden.
  • Schep de kruimels op de nectarines en schuif dan de ovenschaal in het midden van de oven. Bak ze in ongeveer 15 minuten tot de crumble goudbruin en knapperig geworden is.
  • Verwarm ondertussen al roerend de gecondenseerde melk met de Amaretto likeur in een steelpannetje. Giet de saus in een kannetje en serveer dit bij de crumble.