Ga terug
+ servings
Deze kip is niet alleen hot; het is een culinaire ervaring.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2

Ingrediënten
  

Kip

  • 2 kipdijfilets
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 250 ml karnemelk
  • 1 el hot sauce
  • 150 gr bloem
  • peper en zout

Saus

  • 60 gr boter
  • 1 el bruine suiker
  • ½ el cayennepeper
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Sandwich

  • 2 broodjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 augurken
  • ijsbergsla

Instructies
 

  • Kip en marinade: Sla de kipdijfilets lichtjes plat. Net genoeg om een gelijkmatige dikte te krijgen.
  • Meng de karnemelk met de hete saus in een ondiepe kom. Leg de kipdijfilets hierin, meng alles goed door elkaar, dek de kom af met plasticfolie en zet 2-4 uur (of een nacht) in de koelkast.
  • Meng de bloem met zout en de zwarte peper in een andere kom. Zet apart tot gebruik.
  • Na het marineren, haal je de kip uit het karnemelkmengsel.
  • Haal de kipfilet door het bloemmengsel en schud de overtollige bloem eraf.
  • Doop de met bloem bestoven kip terug in het karnemelkmengsel en laat de overtollige karnemelk eraf druipen.
  • Haal de gedoopte kip voor de tweede keer door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met bloem.
  • Verhit de olie in een koekenpan tot 175°C.
  • Bak de gepaneerde kip in de hete olie in 3-4 minuten per kant. Bak ze tot ze goudbruin en knapperig en tot de kerntemperatuur minstens 74°C is.
  • Haal de gebakken kipfilets uit de pan en leg ze op een rooster om uit te lekken.
  • Hete saus: Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bruine suiker, cayennepeper, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, honing en peper en zout toe aan de pan met de gesmolten boter.
  • Meng de ingrediënten door elkaar en verwarm het mengsel op middelhoog vuur gedurende één minuut of totdat de bruine suiker is opgelost.
  • Voeg twee eetlepels hete olie van het bakken van de kip toe aan het mengsel en klop tot een glad mengsel.
  • Snijd de broodjes doormidden en smeer een eetlepel mayonaise op de onderkant van het broodje. Leg de augurkplakjes op de mayonaise.
  • Bestrijk de gefrituurde kip met de hete saus, of doop de kip in de saus en leg deze op de augurken.
  • Verdeel de fijngesneden sla over de kip en leg het broodje erbovenop.