Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes. Het is herfst, de tijd van de paddenstoelen. Ik heb er een lekkere salade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 50 gr magere spekreepjes
- 100 gr oesterzwammen
- 2 el olijfolie
- 40 gr blauwe kaas
- 100 gr Mesclun salade
Dressing
- 4 el olijfolie
- 2 el witte balsamico
- 1 tl Dijon mosterd
- peper en zout
Bak in een antiaanbakpan zonder olie de spekjes krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken.
Bak in dezelfde pan in een beetje olijfolie de oesterzwammen goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout.
Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje.
Verbrokkel de blauwe kaas.
Leg de salade op twee borden. Verdeel de spekjes, oesterzwammen en blauwe kaas over de sla. Giet er dressing over en serveer direct.