Ga terug
+ servings
Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes. Het is herfst, de tijd van de paddenstoelen. Ik heb er een lekkere salade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr magere spekreepjes
  • 100 gr oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 40 gr blauwe kaas
  • 100 gr Mesclun salade

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico
  • 1 tl Dijon mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bak in een antiaanbakpan zonder olie de spekjes krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken.
  • Bak in dezelfde pan in een beetje olijfolie de oesterzwammen goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje.
  • Verbrokkel de blauwe kaas.
  • Leg de salade op twee borden. Verdeel de spekjes, oesterzwammen en blauwe kaas over de sla. Giet er dressing over en serveer direct.