Ga terug
+ servings
Nachos met kaas en blackened zalm. Nou dit is toch een lekkere borrelhap. En die blackened zalm erbij is super de luxe. Maak dit snel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Vis
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui
  • 1 limoen, sap ervan
  • zout
  • 300 gr zalmfilet
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1 zak tortillachips
  • 100 gr verse roomkaas
  • 90 g geraspte nacho kaas*
  • 4 takken verse koriander

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in hele dunne ringen en doe dit in een jampotje samen met de limoensap en een snuf zout. Laat dit even marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Bestrooi de zalm met de komijn- en gerookte paprikapoeder en een beetje zout. Verwarm een antiaanbakpan met de olijfolie op hoog vuur.
  • Bak hierin de zalmfilets aan beide kanten op hoog vuur, de zalm mag donker kleuren. Zet het vuur dan lager en gaar de zalm in ongeveer 7 minuten.
  • Doe de tortillachips in een ovenschaal en lepel hier en daar wat verse roomkaas erop.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven.
  • Bak de tortillachips in 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  • Hak ondertussen de rode peper en de korianderblaadjes fijn en breek de zalm in stukjes.
  • Haal de schaal uit de oven en verdeel de stukjes zalm erover. Bestrooi met de rode uiringen, rode peper en koriander. Serveer direct.