Ga terug
+ personen
Muhammara paprikadip. Muhammara is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika's, granaatappel en walnoten. Maak deze eens zelf.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 3 grote paprika's
  • 2 sneetjes (bruin) brood, geroosterd
  • 75 gr walnoten
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl pul biber
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 20 ml olijfolie
  • ½ citroen, rasp ervan
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de paprika's op een ovenplaat voorzien van aluminiumfolie en blaker de paprika's rondom in ongeveer 30 minuten.
  • Laat ze dan in een kom afgedekt met huishoudfolie afkoelen.
  • Verwijder dan het geblakerde vel en de pitjes.
  • Doe de paprika's met overige ingrediënten in een keukenmachine en puls dit tot alles goed gemengd is.
  • Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.