Muhammara paprikadip. Muhammara is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika's, granaatappel en walnoten. Maak deze eens zelf.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 3 grote paprika's
- 2 sneetjes (bruin) brood, geroosterd
- 75 gr walnoten
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl pul biber
- 1 el komijnpoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 el granaatappelmelasse
- 20 ml olijfolie
- ½ citroen, rasp ervan
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Leg de paprika's op een ovenplaat voorzien van aluminiumfolie en blaker de paprika's rondom in ongeveer 30 minuten.
Laat ze dan in een kom afgedekt met huishoudfolie afkoelen.
Verwijder dan het geblakerde vel en de pitjes.
Doe de paprika's met overige ingrediënten in een keukenmachine en puls dit tot alles goed gemengd is.
Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.