Muffins met vijgen, yoghurt en havermout. Deze muffins met vijgen, yoghurt en havermout zijn heel makkelijk , je mengt alles in een keukenmachine en bakt ze
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 190 gr gedroogde (zachte) vijgen
- 2 eieren
- 75 gr palmsuiker
- 70 ml zonnebloemolie
- 125 ml yoghurt
- 75 gr havermout
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el bakpoeder
- 2 el Chai kruiden*
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Leg de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Hak de vijgen fijn in een keukenmachine. Voeg daarbij de eieren en palmsuiker en mix dit in de machine. Meng dan de zonnebloemolie en yoghurt erbij.
Doe de havermout, bakmeel, bakpoeder, kruidenmix en het zout erbij in de kom en mix dit even pulserend erdoor.
Verdeel het beslag in de muffinvormpjes en zet het bakblik in de oven.
Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
De muffins kan je maximaal 4 dagen bewaren in een afgesloten bak of trommel.