Ga terug
+ servings
Muffins met vijgen, yoghurt en havermout. Deze muffins met vijgen, yoghurt en havermout zijn heel makkelijk , je mengt alles in een keukenmachine en bakt ze
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 190 gr gedroogde (zachte) vijgen
  • 2 eieren
  • 75 gr palmsuiker
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 125 ml yoghurt
  • 75 gr havermout
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el Chai kruiden*
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Hak de vijgen fijn in een keukenmachine. Voeg daarbij de eieren en palmsuiker en mix dit in de machine. Meng dan de zonnebloemolie en yoghurt erbij.
  • Doe de havermout, bakmeel, bakpoeder, kruidenmix en het zout erbij in de kom en mix dit even pulserend erdoor.
  • Verdeel het beslag in de muffinvormpjes en zet het bakblik in de oven.
  • Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  • Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
  • De muffins kan je maximaal 4 dagen bewaren in een afgesloten bak of trommel.