Ga terug
–+ servings
Mosselen met Italiaanse witte wijn. Dit is een heerlijke mosselgerecht waarbij de mosselen gegaard zijn in een lekkere witte wijn uit Italie.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Citroen aioli

  • 1 eigeel (kamertemp)
  • 1 knoflookteentje, geraspt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 60 ml neutrale olie
  • 60 ml olijfolie
  • peper en zout

Mosselen

  • 2 kilo mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentje, gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 scheut witte wijn*
  • 2 takken tijm

Erbij

  • stokbrood

Instructies
 

  • Citroen aioli: klop het eigeel samen met de knoflook en citroensap op in een kom. Blijf kloppen als je beetje voor beetje de olie toevoegt.
  • Klop net zo lang tot er een mayonaise ontstaat. Voeg dan de citroenrasp toe en breng op smaak met peper en zout.
  • (Als jij het jezelf heel makkelijk wilt maken meng je de knoflook, citroenrasp en sap door een hele goede mayonaise).
  • Mosselen: spoel de mosselen af onder koud stromend water, verwijder de baarden en gooi de mosselen die niet opengaan weg.
  • Zet een grote pan met olie op het vuur en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
  • Voeg de tomatenpuree, peper en zout toe en bak dit nog even.
  • Giet dan de witte wijn en doe de tijm erbij en breng aan de kook. Als het vocht kookt doe je de mosselen in de pan, leg de deksel op de pan en kook tot de mosselen openstaan (5-7 minuten).
  • Schud de pan af en toe. Als de mosselen openstaan schep ze dan op diepe borden met het vocht erbij.
  • Serveer met de citroen aioli en stokbrood. En natuurlijk drink je er de witte wijn bij die je gebruikt hebt om de mosselen in te koken.