Mokka muffins met chocolade. Heerlijke muffins die je zonder schuldgevoel kunt eten. Eet ze als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 100 gr pure chocolade
- 2 eieren (M)
- 25 gr suikervervanger
- 200 gr Griekse yoghurt
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 gr bakmeel
- 60 gr volkoren bakmeel
- 20 gr cacaopoeder
- 2 staafjes koffiepoeder mocca
- 1 el bakpoeder
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 175˚C. Leg 12 papieren vormpjes in een muffin bakblik.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Klop in een grote kom de eieren goed schuimig, voeg de suikervervanger toe en klop dit door de eieren. Meng dan de yoghurt en olie door het eimengsel.
Voeg dan de bloem, cacaopoeder, koffiepoeder, bakpoeder en het zout erbij en spatel dit door het mengsel. Meng als laatste voorzichtig 2/3 van de chocoladestukjes erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik en top ze af met een de rest van stukjes chocolade. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de muffins 18-25 minuten.
Controleer na 18 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.