Mokka hazelnoot Cantuccini. Ik ben niet zo'n koekenbakster, maar die heerlijke Italiaanse cantuccini wilde ik toch eens gaan maken en wat zijn ze lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Italiaans
- 115 gr roomboter
- 200 gr rietsuiker
- 3 eieren (L)
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 staafjes oploskoffie mocca
- 1 snufje zout
- 1 el vanille-extract
- 100 gr geroosterde hazelnoten
- 75 gr mokkaboontjes
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Mix de boter met de suiker in een grote beslagkom.
Tik 2 eieren boven de beslagkom. Scheidt van 1 ei het eigeel en eiwit. Doe het eiwit apart in een kommetjes, het eigeel kan in de beslagkom. Klop de eieren op met de boter en suiker.
Voeg nu bakmeel, staafjes oploskoffie, snufje zout en vanille-extract erbij en meng dit door het beslag. Meng als laatste de hazelnoten en chocolade mokkaboontjes erdoor.
Verdeel het beslag in tweeën en maak daar lange rollen van. Leg dit op het bakpapier en vorm het eventueel nog met natte handen in een vorm.
Klop het overgebleven eiwit iets op en smeer dit dan op de twee rollen. Bestrooi met een beetje rietsuiker. Schuif de bakplaat in de oven en bak dit in 30 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en schuif het bakpapier met de rollen voorzichtig op een rek. Laat dit ongeveer 15 minuten afkoelen.
Als het goed afgekoeld is, snijd er dan plakken van 1 cm van met een scherp kartelmes. Leg de plakken met de snijkant op het bakpapier en bak de koekjes in 30 minuten krokant.