Mokka creme brulee. Als je jezelf en jouw gasten extra wilt verwennen met een decadent toetje maak dan deze heerlijke Creme brulee.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
- 1 vanillestokje
- 500 ml slagroom
- 3 staafjes oploskoffie, mokka
- 6 eidooiers
- 90 gr suiker
- 4 el rietsuiker
Verwarm de oven voor op 150°C.
Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Breng de slagroom met het vanillemerg en -stokje en de koffiepoeder tegen de kook aan in een pan. Neem nu de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker luchtig en romig. Voeg al roerend beetje voor beetje de warme room aan de dooiers met suiker toe.
Doe dit mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend op heel laag vuur (niet laten koken) tot het een beetje dikker wordt.
Zet de schaaltjes in een braadslee of ovenschaal en schenk hierin de custard.
Voeg in de braadslee zoveel heet water toe tot de schaaltjes ongeveer 2/3 in water staan.
Laat ze in de voorverwarmde oven 35-40 minuten gaar worden. Haal de schaaltjes uit de oven en uit de ovenschaal, laat ze afkoelen en zet ze dan in de koelkast.
Voor het serveren: strooi de rietsuiker over de crème en gebruik de brûlée brander om de suiker te laten karamelliseren. Serveer direct.