Ga terug
–+ servings
Miso orzotto met paddenstoelen. Een heerlijk herfstachtig gerecht met lekker veel paddenstoelen erin en heel veel hartige umami smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr paddenstoelen*
  • zonnebloemolie
  • 200 gr orzo
  • 400 ml paddenstoelenbouillon
  • 1-2 el witte miso
  • 3 el sojasaus
  • 2 lenteuien
  • 2 el furikake

Instructies
 

  • Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Snijd de lenteuien in dunne ringen.
  • Fruit het sjalotje met de knoflook aan in een (hapjes)pan in een scheutje olie. Voeg dan de orzo toe en bak dit even mee.
  • Giet dan ongeveer 400 ml paddenstoelenbouillon bij en meng daar 1 of 2 eetlepels miso door. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur dan lager en laat het koken tot de orzo gaar is. Roer wel af en toe. Als het te droog lijkt te worden, giet je er nog wat bouillon of water bij.
  • Bak in een andere pan de paddenstoelen goudbruin, doe dit eventueel in porties. Giet op het laatst de sojasaus erbij en laat dit even inkoken met de paddenstoelen.
  • Verdeel de orzotto over 2 diepe borden en lepel de paddenstoelen erop. Garneer met de lenteui ringen en eventueel wat furikake.