Mini roti met kippendijen Peking style. Ik ben gek op Peking eend maar om dat zelf thuis te maken is nogal een klus. Dit gerecht komt qua smaak in de buurt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
- 400 gr kipdijfilets
- 2 el 5-spices
- zonnebloemolie
Saus
- 50 ml sojasaus
- 3 el gembersiroop
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 1 sinaasappel, rasp en sap
Erbij
- 1 pak mini roti
- 1 komkommer
- wortel zoetzuur*
- 1 bosje koriander
Sla de kipdijfilets plat tussen twee vellen plastic folie, bestrooi ze daarna met de 5-spices.
Verhit een scheutje zonnebloem olie in een antiaanbakpan en bak hierin de kipdijfilets goudbruin.
Meng ondertussen in een kom de sojasaus met de gembersiroop, knoflook en sinaasappelrasp en -sap. Giet dit mengsel bij de kip in de pan.
Laat dit op middelhoog vuur inkoken totdat de kip gaar is en de saus dik geworden is.
Bak ondertussen de mini roti's in een pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
Snijd met een spiralizer de komkommer in spaghetti en haal de korianderblaadjes van de steeltjes.
Haal de kip uit de pan en snijd dit in dunne repen.
Leg de mini roti's op de borden. Verdeel hierop de zoetzuur van wortel. Leg de reepjes kip erop en lepel wat van de achtergebleven saus erover.
Leg als laatste wat komkommer op de kip en een paar blaadjes koriander.
Lekker uit het vuistje eten en smullen maar!