Mini pavlova's met herfstfruit. Pavlova is een heerlijk gebakjnagerecht. Maak een lekkere topping met vers fruit uit het seizoen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 1 eiwit (L)
- 100 gr kristalsuiker
- 2 gr maïzena
- paar druppels witte wijnazijn
Topping
- 100 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 verse vijgen
- 1 peer
- 10 bramen
- 1 el dadelsiroop
Meringues: verwarm de oven voor op 140°C en bekleed de bakplaat met keukenpapier.
Doe het eiwit in een brandschone kom en klop dit stijf met een mixer. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe tot het mooi stijf en glanzend is.
Spatel nu de maïzena en azijn erdoor. Lepel twee hoopjes van het eiwit op het keukenpapier en vorm hier rondjes van. Schuif de ovenplaat in de oven en zet deze gelijk op 120˚C.
Bak de meringues een uur in de oven. Zet de oven dan uit en laat ze nog een uurtje in de oven staan. Haal de meringues dan uit de oven en laat ze afkoelen.
Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf) met de vanillesuiker.
Spoel de vijgen en peer schoon en snijd ze in stukken.
Lepel de slagroom op de meringues en leg hierop het fruit. Lepel er wat dadelsiroop over en serveer direct.