Ga terug
+ personen
Mini cheesecake met gestoofde druiven. Eén hap van deze mini cheesecake en het is alsof er een engeltje op je tong …. (je weet wel).
Voorbereidingstijd 18 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 60 gr koekjes
  • 30 gr gesmolten boter
  • 2 blaadjes gelatine
  • 150 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker
  • 250 gr verse roomkaas
  • 200 gr pitloze blauwe druiven
  • 4 el honing
  • 2 tl vers citroensap
  • 75 ml Prosecco
  • verse munt voor garnering

Instructies
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Zet elke steekring op een stuk huishoudfolie en omwikkel de steekring strak hiermee.
  • Verkruimel de koekjes en meng dit goed met de gesmolten boter. Verdeel dit over de 2 steekringen en druk de bodem goed aan. Zet in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in een pannetje met een klein beetje (3 eetlepels) koud water.
  • Klop de slagroom op met de poedersuiker. Spatel de verse roomkaas voorzichtig door de slagroom.
  • Breng het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine opgelost is. Meng dit door het roommengsel en lepel dit in de ringen.
  • Zet de cakejes minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Spoel de druiven schoon, pluk ze van de takjes en doe ze in een pan. Zet dit op middelhoog vuur en voeg suiker, honing, citroensap en Prosecco toe.
  • Kook dit op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten of tot het mengsel is ingekookt.
  • Haal van het vuur en laat het afkoelen.
  • Haal de taartjes uit de vormpjes. Dit doe je door de folie eraf te halen en het taartje met steekring op een bordje te leggen. Dan trek je de steekringen voorzichtig omhoog.
  • Schep de druiven met saus over de cheesecake en garneer met verse munt.