Mini aubergine en boerenkoolsalade. Mocht je geen kleine aubergines kunnen vinden, dan zijn de gewone aubergines ook goed.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
- 5 baby aubergines
- 2 tl baharat*
- 3 el olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 2 el granaatappelmelasse
- 75 gr walnoten
- 1 zakje babyboerenkool
- 4 takken koriander, blaadjes ervan
- 2 takken munt, blaadjes ervan
- 2 el granaatappelpitjes
Dressing
- ½ tl saffraandraadjes
- 1 el heet water
- ½ teentje knoflook
- 150 gr Griekse yoghurt
Snijd de aubergines doormidden en strooi de kruiden en wat zout over de gehalveerde aubergines. Snijd de rode ui in dunne ringen.
Doe de rode uienringen en granaatappelmelasse in een jampotje en schud goed, laat de melasse intrekken in de uien.
Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin op middelhoog vuur de aubergines op hun snijkant en bak ze tot ze goud en zacht zijn.
Laat voor de dressing de saffraan 5 minuten in een kommetje met het hete water trekken. Rasp de knoflook fijn.
Giet het de saffraan met water in een schaal en meng met de yoghurt, knoflook en wat zout tot een gladde, goudgele saus.
Rooster de stukjes walnoot even in een droge pan op middelhoog vuur.
Verdeel de boerenkoolsalade op een grote schaal of bord.
Leg de aubergine erop, verdeel de rode ui en granaatappelmelasse, saffraanyoghurt, walnoten, kruiden en granaatappelpitjes erover. Serveer meteen.