Ga terug
+ servings
Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus. Ben je gek op kip en de smaken van het Midden-Oosten, probeer dan eens deze heerlijke spiesjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Equipment

  • 12 satéprikkers
  • grillpan of barbecue

Ingrediënten
  

  • 800 gr kipdijfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el baharat*
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 flatbreads

Saus

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl harissa**
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilet in blokjes. Rasp de knoflook en doe dit in een kom. Meng de knoflook met de baharat kruiden, snuf zout en olie. Wentel de kipblokjes door deze marinade.
  • Week de houten prikkers in water om verbranden te voorkomen. Rijg de stukjes kipdijfilet aan de prikkers.
  • Grill de kipspiesjes in een hete grillpan of op de barbecue in ongeveer 12-15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  • Maak ondertussen de saus door de yoghurt te mengen met de harissa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spiesjes met flatbread en de yoghurtsaus.