Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus. Ben je gek op kip en de smaken van het Midden-Oosten, probeer dan eens deze heerlijke spiesjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
12 satéprikkers
grillpan of barbecue
- 800 gr kipdijfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 el baharat*
- 1 el zonnebloemolie
- 4 flatbreads
Saus
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 tl harissa**
- Peper en zout
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Rasp de knoflook en doe dit in een kom. Meng de knoflook met de baharat kruiden, snuf zout en olie. Wentel de kipblokjes door deze marinade.
Week de houten prikkers in water om verbranden te voorkomen. Rijg de stukjes kipdijfilet aan de prikkers.
Grill de kipspiesjes in een hete grillpan of op de barbecue in ongeveer 12-15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
Maak ondertussen de saus door de yoghurt te mengen met de harissa. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de spiesjes met flatbread en de yoghurtsaus.