Ga terug
+ servings
Midden-Oosterse kip met rijst. Dit gerecht wordt bereid met Basmati rijst, veel specerijen, verse kruiden en kip. De smaken van het Midden-Oosten in 1 pan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipkarbonades
  • 2 el Baharat
  • 3 el geklaarde boter
  • 2 grote uien
  • 1 groene peper
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 tomaten
  • ½ ingelegde citroen
  • olijfolie
  • 400 gr basmati rijst
  • 1 kaneelstokje
  • 750 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • 5 takken koriander

Instructies
 

  • Bestrooi de kipkarbonades met de Baharat kruidenmix, peper en zout.
  • Snipper de uien, snijd de groene peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper dan fijn. Snijd de knoflook en citroenschil fijn en de tomaten in blokjes.
  • Bak de kipkarbonades in een grote (hapjes)pan aan beide kanten goudbruin in de hete boter. Haal ze dan uit de pan en leg ze even apart op een bord.
  • Bak in dezelfde pan in een scheutje olijfolie de uien goudbruin op middelhoog vuur. Voeg dan de groene peper, knoflook, gember, tomatenblokjes en citroenschilletjes toe.
  • Bak dit even mee met de uien en meng dan de rijst erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en leg de kip tussen de rijst en laat ongeveer 30 minuten pruttelen tot de rijst en kip gaar en de bouillon geabsorbeerd is.
  • Hak de korianderblaadjes fijn en bestrooi het gerecht ermee. Serveer de pan op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen.