Meyer citroenjam. Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en een mandarijn. Ze zijn zoeter dan een 'normale' citroen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Amerikaans
- 4 Meyer citroenen
- geleisuiker
Snijd de citroenen doormidden. Kook de citroenen in een pannetje met water ongeveer een half uur, giet af en laat afkoelen.
Haal dan de pitjes eruit en snijd de kontjes eraf.
Hak de citroenen in een keukenmachine fijn.
Weeg de pulp af en doe er hetzelfde gewicht suiker bij.
Doe dit weer in een pan en kook tot de suiker is opgelost. Laat dan nog 1 minuut doorkoken.
Doe de jam in gesteriliseerde pot(ten) en laat afkoelen (zet de potten na het vullen tenminste 30 minuten ondersteboven neer). Bewaar in de koelkast.