Ga terug
+ servings
Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa. Het is warm en we hebben zin in een salade. Deze steaksalade is een perfecte salade voor een hete dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Salades
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette steak (500 gr)
  • Picadillo kruidenmix
  • 200 gr tomaatjes
  • 1 blikje (150 gr) maïs
  • 5 radijsjes
  • 3 lente-uien
  • 1 zakje rucola sla
  • olijfolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 1 tl Picadillo
  • zout, naar smaak

Instructies
 

  • Haal de bavette een uurtje voor het bakken uit de koelkast en om op kamertemperatuur te komen. Dep hem goed droog. Bestrooi het vlees aan beide kanten met de Picadillo kruiden.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Wacht tot dit goed heet is en bak dan de bavette aan beide kanten goudbruin. Voor medium rare bak je deze ongeveer 7-9 minuten.
  • Haal de bavette uit de pan en leg het op een snijplank en laat deze koud worden voordat je de bavette in dunne plakken snijdt.
  • Maak de dressing: meng hiervoor de olijfolie met de limoensap en Picadillo kruidenmix in een kom. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Snijd de tomaatjes in plakjes en doe ze in de kom bij de dressing. Giet het blikje maïs af, snijd de radijsjes in dunne plakjes en lente-uien in dunne ringen en meng dit door de tomaatjes.
  • Verdeel de rucola sla over een grote schaal of borden. Leg hierop de plakken bavette en lepel hierbij de tomatensalsa.
  • Giet er eventueel nog wat olijfolie over en bestrooi het vlees met een beetje grof zeezout.