Mexicaanse saucijzenbroodjes. Saucijzenbroodjes zelf maken is helemaal niet moeilijk. En je kunt je eigen smaak eraan geven, zoals bijvoorbeeld Mexicaans.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje
Keuken Mediterraans
- 300 gr gehakt h.o.h.
- ½ ei, geklutst
- 2 el paneermeel
- 2 el burrito kruidenmix
- 1 lenteui
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper en zout, naar smaak
- 5 plakjes bladerdeeg
- Chunky wrap salsa
Doe het gehakt, half ei, paneermeel en burrito kruidenmix in een kom.
Snijd de lenteui in dunne ringen en pers de knoflook uit boven het gehakt.
Meng het gehakt goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt in ongeveer 5 gelijke delen en vorm worstjes hiervan.
Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien. Leg het gehakt op een plak bladerdeeg en rol dit op. Plak het deeg dicht met een natte vinger.
Leg de saucijzenbroodjes ongeveer een uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm dan de oven op 200˚C.
Leg de saucijzenbroodjes op een rooster of op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met het overgebleven geklutst ei en schuif ze in de oven.
Bak de saucijzenbroodjes in 25-30 minuten goudbruin en krokant in de hete oven.
Haal ze eruit als het gehakt gaar is en serveer ze met een salsa.