Ga terug
+ servings
Mexicaanse maïssalade esquites. Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr maïs (uit blik)
  • 2 el roomboter
  • 3 lente-uien
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • ¼ tl chilivlokken
  • 1 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 75 gr witte kaas
  • 2 takken koriander

Instructies
 

  • Giet de maïs af. Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de limoen in partjes en verkruimel de witte kaas. Hak de korianderblaadjes fijn.
  • Verwarm een pan met de boter en fruit hierin de lente-ui met de knoflook. Voeg de chilivlokken toe en bak dit even mee.
  • Doe dan de maïs erbij en roer het goed. Laat even bakken op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en meng de mayonaise en het zout erdoor.
  • Schep de maïs in de kommetjes en steek er een partje limoen bij. Lepel de verkruimelde witte kaas erop, garneer met de korianderblaadjes en eventueel nog wat chilivlokken.