Mexicaanse maïssalade esquites. Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Mexicaans
- 600 gr maïs (uit blik)
- 2 el roomboter
- 3 lente-uien
- 2 teentjes knoflook
- zout
- ¼ tl chilivlokken
- 1 el mayonaise
- 1 limoen
- 75 gr witte kaas
- 2 takken koriander
Giet de maïs af. Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
Snijd de limoen in partjes en verkruimel de witte kaas. Hak de korianderblaadjes fijn.
Verwarm een pan met de boter en fruit hierin de lente-ui met de knoflook. Voeg de chilivlokken toe en bak dit even mee.
Doe dan de maïs erbij en roer het goed. Laat even bakken op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en meng de mayonaise en het zout erdoor.
Schep de maïs in de kommetjes en steek er een partje limoen bij. Lepel de verkruimelde witte kaas erop, garneer met de korianderblaadjes en eventueel nog wat chilivlokken.