Ga terug
+ servings
Mexicaanse hash brown. Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. Ik heb er deze twist aan gegeven.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram chorizo worst, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode peper, fijn gesneden
  • 1 maïskolf, gekookt en maïskorrel eraf gesneden
  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en geraspt en gedroogd in een theedoek
  • 150 gram spinazie
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een grote pan met een scheutje olijfolie op het vuur.
  • Bak hierin op middelhoog vuur de chorizoblokjes even goudbruin aan. Voeg de ui, paprika en rode peper erbij en bak dit ongeveer 3 min.
  • Voeg dan de maïs en spinazie toe en bak het totdat de spinazie iets geslonken is. Schep dit uit de pan en zet even apart.
  • Giet een scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de geraspte zoete aardappel hierin op hoog vuur. Bak dit ongeveer 8 minuten of totdat de onderkant crispy is.
  • Voeg dan het chorizo/groentemengsel weer toe en bak nog even mee.
  • Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek in elk gaatje een ei. Zet het vuur lager en bedek de pan totdat de eieren gaar zijn.
  • Serveer het gerecht in de pan op tafel.