Melanzane alla Parmigiana. Een Italiaanse klassieker maar dan met spinazie erbij. Het is dus een aubergine en spinazie alla parmigiana geworden.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 5 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 300 gr spinazie
- 3 aubergines
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 2 blikjes (à 400 g) tomatenblokjes
- 2 tl suiker
- 2 takjes tijm, blaadjes ervan
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 250 gr mozzarella
- 1 bosje basilicum
- olijfolie
Roerbak de spinazie met een beetje olijfolie in een pan. Laat uitlekken.
Maak de tomatensaus. Fruit in een scheutje olijfolie in dezelfde pan de ui met de knoflook zachtjes glazig.
Doe er de tomaten, suiker en tijmblaadjes bij en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen. Doe er de helft van gehakte basilicumblaadjes en peper en zout naar smaak bij.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Doe een klein scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak de plakken kort aan twee kanten lichtbruin. Bak de aubergines in delen.
Vet een ovenschaal in met wat olie, leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Verdeel de spinazie hierover.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over.
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine met een laag geraspte Parmezaanse kaas.
Bak 40-45 minuten in de oven, haal uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over.
Zet de schaal op tafel.