Ga terug
+ servings
Melanzane alla Parmigiana. Een Italiaanse klassieker maar dan met spinazie erbij. Het is dus een aubergine en spinazie alla parmigiana geworden.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr spinazie
  • 3 aubergines
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blikjes (à 400 g) tomatenblokjes
  • 2 tl suiker
  • 2 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 250 gr mozzarella
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie

Instructies
 

  • Roerbak de spinazie met een beetje olijfolie in een pan. Laat uitlekken.
  • Maak de tomatensaus. Fruit in een scheutje olijfolie in dezelfde pan de ui met de knoflook zachtjes glazig.
  • Doe er de tomaten, suiker en tijmblaadjes bij en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen. Doe er de helft van gehakte basilicumblaadjes en peper en zout naar smaak bij.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Doe een klein scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak de plakken kort aan twee kanten lichtbruin. Bak de aubergines in delen.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie, leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Verdeel de spinazie hierover.
  • Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over.
  • Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine met een laag geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bak 40-45 minuten in de oven, haal uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over.
  • Zet de schaal op tafel.