Ga terug
+ servings
Meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing. Een heerlijke knapperige salade van meiknol met romige geitenkaas en zwarte knoflook.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 meiknolletjes
  • 7 radijsjes
  • 100 gr babyspinazie
  • 1 handvol verse oregano
  • 125 gr verse geitenkaas

Dressing

  • 3 teentjes zwarte knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 el sherryazijn
  • 1 el honing
  • 1 el Nigellazaadjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing: Snijd de zwarte knoflook in hele kleine stukjes. Meng alle dressing- ingrediënten in een jampotje en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Schil de meiknolletjes en spoel de radijsjes schoon. Snijd de meiknolletjes met een mandoline in dunne plakken en snijd de radijsjes in kwarten.
  • Verdeel de spinazie en oreganoblaadjes over de borden of leg het op een grote schaal.
  • Leg de meiknolschijfjes, radijsjes en plakjes geitenkaas erop en ertussen.
  • -
  • Serveer de dressing apart of schenk het pas vlak voor het serveren over de salade.