Ga terug
+ servings
Mega biet en bonenburgers. Heerlijke burgers gemaakt van rode biet en witte bonen. Gekruid met verse koriander, komijn- en gerookte paprikapoeder.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Burger

  • 400 gr witte bonen
  • 250 gr rauwe biet
  • 40 gr feta
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 eigeel
  • 50 gr paneermeel
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Erbij

  • 2 rode uien
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakken geitenkaas
  • 1 handvol jonge spinazieblaadjes

Saus

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha
  • snufje zout

Instructies
 

  • Pulseer de bonen in een keukenmachine iets fijner of prak ze met een vork. Schil de bietjes en rasp ze met een fijne rasp. Verkruimeld de feta en hak de koriander fijn.
  • Doe alles in een grote kom en meng het met elkaar. Voeg dan een eigeel, paneermeel, komijn- en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Vorm van het mengsel grote burgers, leg ze op een bord en dek ze af met huishoudfolie. Zet ze een uurtje in de koelkast.
  • Snijd de rode uien in dunne ringen en bak deze in een koekenpan in olijfolie op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Rooster de hamburgerbroodjes in de oven.
  • Maak de dressing door deze ingrediënten te mengen met elkaar.
  • Bak in een scheut olijfolie in een antiaanbakpan de burgers aan een kant goudbruin. Draai ze voorzichtig om, zodat ze niet uit elkaar vallen. Leg een plak kaas op elke burger tijdens het bakken van de andere kant. Hierdoor zal de kaas lekker smelten.
  • Haal de broodjes uit de oven en besmeer beide kanten met de saus. Leg wat spinazieblaadjes en eventueel ingelegde komkommer op de onderste helft. Leg hierop de burgers en top af met de gebakken uien.
  • Serveer direct.