Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een heerlijke Mediterrane twist aan gegeven.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 1 blok tofu (325 gr)
- olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 10 zongedroogde tomaten
- 2 grote tomaten
- 1 el honing
- 4 tl olijventapenade*
- 4 tortilla's
- 1 zakje veldsla
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm, leg deze blokjes op 2 vellen keukenpapier en druk met keukenpapier het vocht uit de tofu. Laat nog even liggen om verder te drogen.
Snijd de rode ui in dunne halveringen, snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de rozemarijnblaadjes fijn. Snijd de zongedroogde tomaten en de verse tomaten in stukjes.
Bestrooi de tofublokjes met de gerookte paprikapoeder, peper en zout.
Verhit een grote bakpan met een scheut olijfolie en bak hierin op hoog vuur de tofublokjes rondom goudbruin.
Voeg de ui, knoflook, rozemarijn, ingemaakte citroen en zongedroogde tomaten toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg dan de blokjes tomaten en honing toe en bak nog even mee.
Smeer 1 eetlepel tapenade uit op een wrap, leg hierop wat veldsla en verdeel de gebakken tofu en overige ingrediënten hierover. Serveer direct.