Matcha kokos parfait ijs. Dit parfait ijs heeft een bijzondere smaak door de matcha. En daarnaast heeft het nog een mooie groene kleur.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 8 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Aziatisch
- 1 blikje kokosmelk
- 2 eieren (M)
- 75 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el matcha poeder
- 1 scheut likeur*
- 2 el kokosvlokken
Zet het blikje kokosmelk een nacht in de koelkast.
Parfait: klop de eieren met de suiker goed luchtig (dit duurt ongeveer 4-5 minuten).
Klop dan de matcha en likeur erdoor.
Haal het blikje kokosmelk uit de koelkast en schep voorzichtig het dikke gedeelte bovenin het blikje eruit en doe dit in de kom bij de eieren. Spatel dit er voorzichtig door.
Giet het mengsel in een cakeblikje of diepvriesbakje en zet het goed afgedekt minimaal acht uur in de vriezer.
Haal de parfait ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Snijd het dan in plakken of schep er bollen uit met een ijslepel en serveer het ijs met geroosterde kokosvlokken.