Ga terug
–+ servings
Mandarijnparfait met pistachenoten. Makkelijk te bereiden ijsdessert met de smaken van het Midden-Oosten, zoals oranjebloesemwater.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 flinke scheut mandarijnlikeur (of Grand Marnier)
  • 1 theel oranjebloesemwater
  • 1 mandarijn, rasp en sap ervan
  • 25 gram pistachenoten, gehakt

Instructies
 

  • Klop met de mixer de slagroom en gecondenseerde melk in een grote schaal stijf.
  • Giet er dan een flinke scheut likeur, het oranjebloesemwater, mandarijnsap en -rasp bij en meng dit door de slagroom.
  • Doe het mengsel in zes glaasjes of jampotjes en dek dit af met af met huishoudfolie of dekseltje.
  • Laat ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.
  • Voor het serveren 10 minuten uit de vriezer zachter laten worden nog wat gehakte pistachenoten erover verdelen.