Mandarijnparfait met pistachenoten. Makkelijk te bereiden ijsdessert met de smaken van het Midden-Oosten, zoals oranjebloesemwater.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Midden Oosten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 flinke scheut mandarijnlikeur (of Grand Marnier)
- 1 theel oranjebloesemwater
- 1 mandarijn, rasp en sap ervan
- 25 gram pistachenoten, gehakt
Klop met de mixer de slagroom en gecondenseerde melk in een grote schaal stijf.
Giet er dan een flinke scheut likeur, het oranjebloesemwater, mandarijnsap en -rasp bij en meng dit door de slagroom.
Doe het mengsel in zes glaasjes of jampotjes en dek dit af met af met huishoudfolie of dekseltje.
Laat ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.
Voor het serveren 10 minuten uit de vriezer zachter laten worden nog wat gehakte pistachenoten erover verdelen.