Makreel spinazietaart. Zelf een hartige taart maken is helemaal niet moeilijk, je gebruikt gewoon kant-en-klaar bladerdeeg en vult hem zoals deze taart.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 gerookte makreel
- 2 eieren
- 125 gr roomkaas
- 100 gr oude kaas, geraspt
- 270 gr bladerdeeg (op rol)
- 225 gr gekookte spinazie
- 10 cherrytomaatjes
- peper en zout naar smaak
Zet de oven aan op 200˚C.
Snijd de rode u, in dunne ringen, de knoflook in dunne plakjes en rits de tijm van de steeltjes.
Fruit de ui met de knoflook en tijmblaadjes aan in een pan met een beetje olijfolie.
Makreel schoonmaken: verwijder het vel, fileer de filets van de graat en breek de vis in stukjes (controleer dan gelijk of er geen graten meer inzitten).
Kluts de eieren in een kom en meng dit met de roomkaas en geraspte kaas. Voeg flink wat peper en een beetje zout toe alsmede de gebakken ui/knoflook.
Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier, snijd ongeveer 1 cm vanaf de kant het deeg rondom iets in. Prik met een vork gaatjes het middelste gedeelte.
Zeg het bladerdeeg 10 minuten in de oven om voor te bakken.
Als het goed is, blijft het midden plat en zijn de randen omhooggekomen.
Haal dan uit de oven, verdeel de goed uitgelekte spinazie, tomaatjes en makreel op het middelste gedeelte. Schenk het ei/roommengsel hierop en zet de taart weer in de oven.
Bak de taart ongeveer 25 minuten tot hij goudbruin en gaar is.