Ga terug
+ servings
Makreel spinazietaart. Zelf een hartige taart maken is helemaal niet moeilijk, je gebruikt gewoon kant-en-klaar bladerdeeg en vult hem zoals deze taart.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 gerookte makreel
  • 2 eieren
  • 125 gr roomkaas
  • 100 gr oude kaas, geraspt
  • 270 gr bladerdeeg (op rol)
  • 225 gr gekookte spinazie
  • 10 cherrytomaatjes
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 200˚C.
  • Snijd de rode u, in dunne ringen, de knoflook in dunne plakjes en rits de tijm van de steeltjes.
  • Fruit de ui met de knoflook en tijmblaadjes aan in een pan met een beetje olijfolie.
  • Makreel schoonmaken: verwijder het vel, fileer de filets van de graat en breek de vis in stukjes (controleer dan gelijk of er geen graten meer inzitten).
  • Kluts de eieren in een kom en meng dit met de roomkaas en geraspte kaas. Voeg flink wat peper en een beetje zout toe alsmede de gebakken ui/knoflook.
  • Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier, snijd ongeveer 1 cm vanaf de kant het deeg rondom iets in. Prik met een vork gaatjes het middelste gedeelte.
  • Zeg het bladerdeeg 10 minuten in de oven om voor te bakken.
  • Als het goed is, blijft het midden plat en zijn de randen omhooggekomen.
  • Haal dan uit de oven, verdeel de goed uitgelekte spinazie, tomaatjes en makreel op het middelste gedeelte. Schenk het ei/roommengsel hierop en zet de taart weer in de oven.
  • Bak de taart ongeveer 25 minuten tot hij goudbruin en gaar is.