Makkelijk volkoren bagels. Wist je dat je bagels heel makkelijk zelf kunt maken. Met dit recept heb je binnen een half uur lekkere volkoren bagels op tafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
- 175 gr volkoren tarwemeel
- 100 gr zelfrijzende bakmeel + extra
- 8 gr bakpoeder
- 260 gr Griekse yoghurt
- ½ tl zout
- 1 ei
- 2 el sesamzaadjes
Zet de oven aan op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng volkoren meel, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, Griekse yoghurt en zout in een grote kom en kneed tot er een deeg ontstaat.
Bestuif dan het werkblad met wat bloem, haal het deeg uit de kom en vorm er een platte bal van. Snijd het deeg in vier gelijke stukken.
Rol elk stuk uit tot een dikke slang van ongeveer 8 centimeter lang en vorm hier een bagel van. Leg ze op de bakplaat.
Kluts het ei en bestrijk de bagels hiermee. Strooi de sesamzaadjes erover en schuif de bakplaat in de hete oven.
Bak de bagels in ongeveer 25 minuten goudbruin. Haal ze dan uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze doormidden snijdt.