Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen. Deze Mac en Cheese is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 400 gr gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- olijfolie
- 1 el gehakte rozemarijn
- 300 gr pasta*
- 35 gr roomboter
- 35 gr bloem
- 450 ml melk
- 200 gr truffelkaas
- peper en zout
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 el truffelolie
- 30gr panko
- 50 gr truffelkaas
- 1 el truffelolie
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in met olie of boter.
Topping: meng de panko, geraspte truffelkaas en olijfolie in een kom.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken, hak de ui fijn.
Bak de paddenstoelen en ui in een grote bakpan in een scheutje olie gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met rozemarijn, peper en zout.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af.
Kaassaus: verhit de boter in een pan op middelhoog vuur, tot de boter goudbruin is (beurre noisette). Voeg dan de bloem toe en meng dit met een garde, laat het een minuutje pruttelen.
Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer goed tot er een mooie gladde saus ontstaat.
Zet het vuur lager en meng de geraspte truffelkaas erdoor tot deze helemaal gesmolten is.
Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de mosterd en truffelolie toe.
Giet de saus bij de pasta in de pan en meng er 2/3 deel van de paddenstoelen door.
Doe de pasta nu in de ovenschaal en bestrooi met de panko topping. Zet de schaal in de oven en bak het in 15 minuten.
Lepel dan de rest van de paddenstoelen erop en laat nog ongeveer 10 minuten bakken in de oven tot de topping mooi goudbruin is.