Luchtige Japanse cheesecake. Ik heb diverse cheesecakes op de site staan en nu heb ik mij gewaagd aan deze heerlijke luchtige Japanse cheesecake.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 2 uur uur
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Japans
- 6 eiwitten (L)
- 140 gr kristalsuiker
- 6 eidooiers (L)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 120 gr crème fraiche
- 260 gr verse roomkaas
- 1/2 citroen, rasp ervan
- 70 gr zelfrijzend bakmeel
- 20 gr maïzena
Verwarm de oven voor op 150˚C en bekleed een ronde springvorm van 20 centimeter met bakpapier. Pak de onderkant van de springvorm goed in aluminiumfolie*.
Klop de eiwitten met de suiker stijf. Klop de eigelen in een andere kom schuimig met de vanillesuiker.
Voeg de crème fraiche en roomkaas toe en klop dit met de mixer tot alles goed gemengd is.
Zeef het bakmeel en de maïzena erboven en spatel dit met de citroenrasp door het mengsel.
Spatel nu voorzichtig het opgeklopte eiwit in delen door het roomkaas mengsel. Giet het beslag in de bakblik en zet dit in een grote schaal.
Vul de schaal voorzichtig tot halverwege met heet water en zet dit in de oven.
Bak de cheesecake nu in ongeveer 75 minuten op 150 graden in het waterbad.
Zet na 75 minuten de oven uit en laat de cheesecake nog 30 minuten staan in de oven.
Zet de oven dan op een kier en laat de cheesecake op deze manier in de oven afkoelen.
Haal de cheesecake uit de oven, laat hem afkoelen en zet het dan in de koelkast om verder op te stijven.