Ga terug
+ servings
Luchtige Japanse cheesecake. Ik heb diverse cheesecakes op de site staan en nu heb ik mij gewaagd aan deze heerlijke luchtige Japanse cheesecake.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Japans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eiwitten (L)
  • 140 gr kristalsuiker
  • 6 eidooiers (L)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 120 gr crème fraiche
  • 260 gr verse roomkaas
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • 70 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr maïzena

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150˚C en bekleed een ronde springvorm van 20 centimeter met bakpapier. Pak de onderkant van de springvorm goed in aluminiumfolie*.
  • Klop de eiwitten met de suiker stijf. Klop de eigelen in een andere kom schuimig met de vanillesuiker.
  • Voeg de crème fraiche en roomkaas toe en klop dit met de mixer tot alles goed gemengd is.
  • Zeef het bakmeel en de maïzena erboven en spatel dit met de citroenrasp door het mengsel.
  • Spatel nu voorzichtig het opgeklopte eiwit in delen door het roomkaas mengsel. Giet het beslag in de bakblik en zet dit in een grote schaal.
  • Vul de schaal voorzichtig tot halverwege met heet water en zet dit in de oven.
  • Bak de cheesecake nu in ongeveer 75 minuten op 150 graden in het waterbad.
  • Zet na 75 minuten de oven uit en laat de cheesecake nog 30 minuten staan in de oven.
  • Zet de oven dan op een kier en laat de cheesecake op deze manier in de oven afkoelen.
  • Haal de cheesecake uit de oven, laat hem afkoelen en zet het dan in de koelkast om verder op te stijven.