Luchtige chocolademousse. Dit is een hele makkelijke maar super lekkere luchtige chocolademousse. Een aanrader voor de chocoholic.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
- 200 gr pure chocolade
- 3 eiwitten
- 250 ml slagroom
- 100 gr rietsuiker
Breek de chocolade in kleine stukjes, doe dit in een kom en laat au-bain-marie smelten of smelt het in de magnetron in ongeveer 1 minuut.
Meng het goed zodat alle chocolade gesmolten is, zet even apart.
Klop ondertussen de eiwitten stijf tot het een wit schuim is, voeg nu de helft van de suiker toe en klop de eiwitten dan helemaal stijf. Klop daarna de slagroom stijf met de rest van de suiker.
Spatel de slagroom voorzichtig door de eiwitten (niet te veel kloppen, maar zorg ervoor dat de lucht nog in de eiwitten blijft).
Spatel dan het gesmolten chocolademengsel er voorzichtig doorheen.
Laat de chocolademousse een paar uur opstijven in de koelkast.
Strooi voor het serveren nog een beetje cacaopoeder over de mousse.