Luchtig opgeklopte beurre noisette. Je maakt eerst een overheerlijke beurre noisette en die klop je dan op. Je hebt nog nooit zo iets lekkers geproefd!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans
- 250 gr ongezouten roomboter
- zeezoutvlokken
Snijd de roomboter in gelijkmatige blokjes, doe deze in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.
Laat de boter borrelen tot het een karamel kleur heeft en lekker begint te ruiken. Blijf er wel bij!
Laat de pan regelmatig ronddraaien om te voorkomen dat de boter zal verbranden.
Zodra de boter een karamelkleur en wat bruine vlokjes heeft, is de beurre noisette klaar.
Neem de pan van het vuur en giet het gelijk in een kom. Roer er naar smaak zeezout door en laat de beurre noisette afkoelen.
Als de boter helemaal is afgekoeld zet je het ongeveer 10 minuten in de koelkast tot het wat harder geworden is.
Klop het dan een paar minuten met een handmixer (of een keukenmachine) tot het lichter en luchtig is.
Lepel het mengsel in een schaaltje en serveer met lekker brood.