Ga terug
–+ servings
Luchtig opgeklopte beurre noisette. Je maakt eerst een overheerlijke beurre noisette en die klop je dan op. Je hebt nog nooit zo iets lekkers geproefd!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • zeezoutvlokken

Instructies
 

  • Snijd de roomboter in gelijkmatige blokjes, doe deze in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.
  • Laat de boter borrelen tot het een karamel kleur heeft en lekker begint te ruiken. Blijf er wel bij!
  • Laat de pan regelmatig ronddraaien om te voorkomen dat de boter zal verbranden.
  • Zodra de boter een karamelkleur en wat bruine vlokjes heeft, is de beurre noisette klaar.
  • Neem de pan van het vuur en giet het gelijk in een kom. Roer er naar smaak zeezout door en laat de beurre noisette afkoelen.
  • Als de boter helemaal is afgekoeld zet je het ongeveer 10 minuten in de koelkast tot het wat harder geworden is.
  • Klop het dan een paar minuten met een handmixer (of een keukenmachine) tot het lichter en luchtig is.
  • Lepel het mengsel in een schaaltje en serveer met lekker brood.