Ga terug
+ personen
Little gem salade met zalmforel en tahinsaus. Deze salade met superverse en knapperige baby Romaine sla moet je eens proberen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vis
Keuken Midden Oosten, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 x little gem sla
  • olijfolie
  • 2 el witte balsamico
  • 1 el gehakte dille
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte munt
  • 1 tl Nigellazaadjes
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 el pompoenpitten
  • ½ tl pul biber
  • peper en zout
  • 2 warmgerookte zalmforelfilets
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 3 el tahin
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing door de yoghurt met de tahin, citroensap en geraspte knoflook te mengen. Als het te dik is, leng het dan aan met water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Met 4 eetlepels olijfolie met de witte wijnazijn in een grote kom. Voeg de gehakte kruiden en wat peper en zout toe en meng dit erdoor.
  • Snijd de little gem doormidden, spoel ze schoon en dep ze droog. Wentel de slahelften door het olie/kruidenmengsel.
  • Lepel de tahinsaus op de borden en leg hier de sla op en de zalmforel ernaast.
  • Bestrooi met de zaadjes en pul biber en giet nog wat olijfolie over de sla.