Linzen en paddenstoelen Bolognese saus. Dit is een heerlijke vegetarische pastasaus waar je het vlees absoluut niet zal missen. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 zakje fijne soepgroenten
- 2 knoflooktenen
- 250 gr kastanje paddenstoelen
- 400 gr gekookte linzen
- 1 el oregano
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 100 ml rode wijn
- 1 blokjes paddenstoelbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el sojasaus
- peper en zout
- olijfolie
- 400 gr pasta
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 4 takken basilicum
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakken. Giet de linzen af.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
Fruit in een grote bakpan in de olijfolie de ui, voeg dan de soepgroenten en knoflook toe en bak dit nog 5 minuten. Schep dan uit de pan.
Bak in dezelfde pan de paddenstoelen goudbruin, voeg dan de groenten en de gekookte linzen toe. Breng op smaak met de oregano en gerookte paprikapoeder.
Blus af met de rode wijn en laat dit even inkoken. Voeg dan het bouillonblokje en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen.
Breng op smaak met sojasaus en peper en zout.
Meng nu de gekookte pasta erdoor en schep dit op de borden. Rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer met basilicumblaadjes.