Ga terug
+ servings
Limoncello Tiramisu met frambozen. Als je jouw gasten of familie echt wilt verwennen, maak dan deze overheerlijke Tiramisu met Limoncello.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 5 uur 16 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 citroen, rasp en sap ervan
  • 120 ml Limoncello
  • 2 gelatineblaadjes
  • 2 eiwitten
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr kristalsuiker
  • 500 gr mascarpone
  • 2 el lemoncurd
  • 1 pak (175 gr) lange vingers
  • 225 gr frambozen
  • verse muntblaadjes

Instructies
 

  • Boen de citroen schoon en rasp deze met een fijne rasp (houd dit apart).
  • Pers de citroen uit en meng het sap met de Limoncello in een ondiepe schaal.
  • Week de gelatineblaadjes in een scheut water in een pannetje.
  • Zet drie mengkommen klaar. Klop in een kom de eiwitten stijf en in een andere de slagroom stijf met de suiker.
  • Meng in de derde kom de mascarpone met de lemoncurd. Zet het pannetje met een klein beetje water en de gelatineblaadjes op het vuur en warm dit op tot de gelatine is opgelost.
  • Mix de opgeloste gelatine door de mascarpone. Spatel nu de slagroom en citroenrasp hierdoor en dan voorzichtig het eiwit.
  • Haal nu de lange vingers één voor één door het Limoncello vocht en bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers.
  • Spatel hierop de helft van het mascarponemengsel. Verdeel hierop weer de rest van de lange vingers. En dek als laatste af met de rest van de mascarpone. Strijk dit mooi glad.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat dit minimaal vier uur opstijven.
  • Voor het serveren garneer je de tiramisu met de frambozen en een paar muntblaadjes.