Limoen broodjes. Zacht, luchtig en supergemakkelijk te maken door het gebruik van croissantdeeg, perfect voor een verwenontbijt op een zondagmorgen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Vulling
- 25 gr roomboter
- 100 gr rietsuiker
- 1 tl kardemompoeder
- 1 limoen
Topping
- 50 gr roomboter
- 100 gr verse roomkaas
- 4 el poedersuiker
- ½ tl vanille-extract
- 1 limoen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een vel bakpapier op de bodem van het bakblik en vet de zijkanten in met boter of olie.
Vulling: Laat de boter zacht worden. Meng de boter dan met de suiker en kardemompoeder.
Rasp de hele limoen hierboven en meng dit er ook door.
Haal het deeg uit het blik en rol het uit. Snijd het dan in de lengte doormidden en leg een helft in de breedte onder de andere. Druk de snijgaatjes goed dicht.
Lepel de vulling op het deeg en verdeel het met de bolle kant van een lepel over het hele deeg. Rol het dan in de breedte op als een rol en snijd de rol in 8 stukken.
Zet de rolletjes iets uit elkaar in het bakblik en druk ze wat platter. Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de broodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Haal het dan uit de oven en laat afkoelen tot het nog iets warm is.
Topping: Meng de zachte roomboter met de verse roomkaas, poedersuiker en vanille-extract. Rasp de andere limoen hierboven en meng dit er ook door.
Lepel dit mengsel op de broodjes en rasp er eventueel nog wat citroenschil over.
Breek een broodje af en smullen maar!