Libanese gehaktspiesjes is een soort gehaktbal, op smaak gebracht met ui en kruiden, gevormd aan een spies en vervolgens gegrild
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
- 500 gr rundergehakt
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 el fijngehakte peterselie
- 3 el fijngehakte munt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl kaneel
- peper en zout
- 2 el olijfolie
Meng in een middelgrote kom het rundvlees met de ui, peterselie, munt, zout, peper en kaneel.
Verdeel het vleesmengsel in 8 delen. Vorm hiervan 8 langwerpige gehaktstaafjes.
Prik er in de lengte in met een houten spies. Blijf de kofta vormen tot hij langer en dunner is aan de spies. Herhaal dit proces met de rest van het vlees.
Laat het minstens een uur en maximaal een dag in de koelkast staan.
Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur.
Bestrijk de gehaktspiesjes met olie.
Leg de spiesjes op de grillpan. Gril ze ongeveer 2-3 minuten, of tot ze goudbruin zijn met zwarte strepen aan de onderkant.
Draai de spiesjes om en gril ze nog 4-5 minuten tot ze gaar zijn