Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus is een gezonde spread voor op een cracker, rijstwafel of op brood. Lekker als ontbijt, lunch of bij de borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hapjes, Kerst, Lunch, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 1/2 flessenpompoen
- 1 blikje (200 gr) kikkererwten
- 50 gr tahin
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en vet dit in met olie.
Snijd de pompoen doormidden en lepel de pitjes eruit. Leg de pompenhelften met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Zet in de oven en bak ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht geworden is.
Haal uit de oven en laat afkoelen (de andere helft van de pompoen kan je weer gebruiken voor soep o.i.d.).
Lepel dan het vruchtvlees uit de pompoen, doe dit in een blender samen met het blikje kikkererwten en de andere ingrediënten en maal tot een gladde massa.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer het in een schaaltje en giet er nog een beetje olijfolie over. Je kunt het nog garneren met verse kruiden, eetbare bloemen, sesamzaadjes en nog wat gerookte paprikapoeder.