Ga terug
–+ servings
Lavendelsiroop maken. Deze lavendelsiroop is supersimpel om te maken. Je kunt het gebruiken in bijvoorbeeld een cocktail of in gebak.
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml water
  • 200 gr rietsuiker
  • 2 el gedroogde lavendel

Instructies
 

  • Meng in een pan water, rietsuiker en gedroogde lavendelknoppen.
  • Verwarm op medium vuur en roer af en toe zachtjes tot de suiker volledig is opgelost. Laat het mengsel niet koken!
  • Haal van het vuur en laat 30 minuten staan. Proef en laat indien nodig nog eens 30 minuten staan als de smaak niet sterk genoeg is.
  • Giet door een fijne zeef, druk de lavendel goed aan in de zeef.
  • Laat afkoelen voordat je het in een luchtdichte verpakking doet en maximaal 2 weken in de koelkast bewaart.