Ga terug
–+ servings
Lauwwarme tarwesalade met dukkah ei. Deze tarwesalade is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr tarwekorrels
  • 1 pastinaak
  • 2 gekleurde wortels
  • 2 gekleurde bieten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 citroen, rasp en sap ervan
  • 200 gr wilde spinazie
  • 4 zachtgekookte eieren
  • 2 el dukkah*

Instructies
 

  • Schil de pastinaak, gekleurde wortels en bieten en snijd deze in kleine blokjes.
  • Kook de tarwe volgens aanwijzing op de verpakking, doe de laatste 5 minuten de groenten erbij en laat even meekoken. Giet dan af en doe in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie, granaatappelmelasse, citroensap en -rasp, meng alles en breng op smaak met peper en zout.
  • Roerbak de spinazie in een wok in olijfolie.
  • Pel de eieren, dip ze in water en rol ze door de dukkah.
  • Serveer de lauwwarme salade met de spinazie en 2 eieren erop.