Ga terug
+ servings
Lauwwarme salade met kip tandoori. Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden. Lekkere salade gemaakt van kip met Indiase smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Salades
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • 1 el tandoori kruidenpasta
  • olijfolie
  • 400 gr verse spinazie
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 blik (400 gr) linzen
  • 1 middelgrote wortel
  • ½ komkommer
  • ½ rode peper
  • 5 lente-uitjes
  • 50 gr cashewnoten
  • 4 takken koriander

Dressing

  • 1 el mango chutney*
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Sla de kipfilets één voor één tussen 2 vellen huishoudfolie plat. Meng 1 eetlepel tandoori kruidenpasta met 1 eetlepel olijfolie en marineer de kipfilets minimaal 1 uur hierin.
  • Roerbak de spinazie heel kort in een scheutje olijfolie met daarin een ½ teentje geraspte knoflook. Laat de spinazie dan uitlekken in een vergiet.
  • Maak de dressing van 4 eetlepel olijfolie, de andere helft van de geraspte knoflook, 1 flinke eetlepel mangochutney, sap en rasp van ½ citroen en de kerriepoeder.
  • Schil de wortel en de komkommer en snijd deze in hele dunne plakken of repen.
  • Doe dit in een grote saladebak. Voeg hierbij de afgespoelde en uitgelekte linzen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd dit fijn. Snijd de lente-in dunne ringen, hak de cashewnoten grof en snijd koriander blaadjes fijn. Meng dit door de salade.
  • Bak de kipfilets op een heel hoog vuur in een antiaanbakpan zonder olie rondom goudbruin en in ongeveer 7 minuten gaar. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten op een snijplank.
  • Leg de uitgelekte spinazie op de borden en verdeel hierover de linzensalade. Druppel de dressing hierover.
  • Snijd de kipfilets in dunne repen en leg deze op de salade en serveer dit met een eetlepel mangochutney erop.